Το γωνιακό νεοκλασικό μας κτίριο βρίσκεται στη συμβολή του κεντρικότερου δρόμου των Χανίων και της πλατείας 1866, το σημείο που συνενώνει την παλιά πόλη και το Ενετικό λιμάνι, με τη νέα και τα εμπορικά καταστήματα.

Το Mirabile Luxury Suites βρίσκεται μια ανάσα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία της πόλεως. Τα γραφικά σοκάκια του Βενετσιάνικου λιμανιού, ο Φάρος που είναι το ορόσημο και στολίδι των Χανίων, η τετράπορτη σε σχήμα σταυρού Δημοτική Αγορά, η πλατεία της Σπλάτζιας με τα σκιερά πλατάνια, είναι μόνο κάποια από τα μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσει από κοντά ο κάθε επισκέπτης και είναι όλα προσβάσιμα με τα πόδια.

Ψυχαγωγία και αγορές είναι εύκολο να συνδυαστούν αφού το ξενοδοχείο είναι πολύ κοντά σε καφέ, εστιατόρια με ζωντανή μουσική, μουσεία, εμπορικά καταστήματα όπως και μεγάλες διεθνείς εμπορικές αλυσίδες. Με την πιάτσα των ταξί στην πόρτα σας και μόλις 100 μέτρα από το σταθμό των λεωφορείων, κάθε επισκέπτης έχει εύκολη πρόσβαση από και προς το αεροδρόμιο/λιμάνι, όπως και για κάθε πιθανό επιθυμητό προορισμό προς τις μαγευτικές και κρυστάλλινες παραλίες της Κρήτης. Είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε την καρδιά της πόλης να χτυπάει.

Αφεθείτε στη θέα της γραφικής πλατείας 1866

η πλατεία 1866
Η Πλατεία 1866, πήρε το όνομά της προς τιμήν της μεγάλης επανάστασης των Κρητών (1866-1869) εναντίον των Τούρκων, της οποίας η κορωνίδα υπήρξε το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη των Χανίων.

Βρίσκεται αμέσως μετά το τέλος της παλιάς πόλης στο νοτιοδυτικό σημείο των Ενετικών Τειχών. Από το βορειοδυτικό άκρο της Πλατείας 1866 ξεκινά η οδός Χάληδων, η κεντρική οδός της παλιάς πόλης που οδηγεί στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ μπροστά της εκτείνεται η Χατζημιχάλη Γιάνναρη η κεντρικότερη και εμπορικότερη οδός της πόλης.

Το ανεπίσημο όνομά της Πλατείας 1866 είναι «Νέα Καταστήματα» και προσδιορίζει την ανάπτυξη της γύρω περιοχής στα νεότερα χρόνια, με την επέκταση της πόλης εκτός των τειχών.

Παλαιότερα, η περιοχή αποτελούσε τμήμα του Οθωμανικού νεκροταφείου («μεζαρλίκια»), το οποίο εκτεινόταν αρκετά προς τα δυτικά.

Η Πλατεία 1866 αποτελεί έναν από τους «πνεύμονες πρασίνου» της πόλης. Δεσπόζουν οι προτομές μερικών εκ των επιφανέστερων ηρώων των Κρητικών επαναστάσεων, ενώ στο κέντρο της υπάρχει μια κομψή Αραβική κρήνη
Πως θα έρθετε
Στα Χανιά βρίσκεται το σύγχρονο λιμάνι της Σούδας, με πολλά και καθημερινά δρομολόγια προς τον Πειραιά, αλλά και ένα διεθνές αεροδρόμιο, με καθημερινές πτήσεις από πόλεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, έτσι που η πρόσβαση προς τον δημοφιλέστατο προορισμό να είναι άνετη και εύκολη.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για την πρόσβαση στα Χανιά είναι βέβαια με αεροπλάνο. Το αεροδρόμιο των Χανίων συνδέεται καθημερινά με την Αθήνα, ενώ την τουριστική περίοδο οι πτήσεις πολλαπλασιάζονται, με τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια ημερησίως.

Η πτήση από την Αθήνα διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Πτήσεις γίνονται ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη, κάποια από τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.