Αξέχαστες αναμνήσεις
Σημεία ενδιαφέροντος
Περπατήστε το φάρο
Ο περίφημος φάρος του 19ου αιώνα, το σημείο του παλιού λιμανιού από όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει την ωραιότερη θέα της παλιάς πόλης των Χανίων, βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Βενετσιάνικου τείχους σε απόσταση 20 λεπτών από την αρχή του λιμανιού και θα σας οδηγήσει σε μερικά από τα κύρια αξιοθέατα των Χανιών, όπως το τζαμί Kioutsouk Hasan (Γυαλί Τζαμί), το κάστρο του Φιρκά και τα Ενετικά Νεώρια.

Αν και ο φάρος δεν είναι ανοιχτός για τους επισκέπτες, μπορείτε να ανεβείτε στο πρώτο επίπεδο και να απολαύσετε τη μοναδική θέα του λιμανιού από τη μία πλευρά και το απέραντο γαλάζιο απ’ την άλλη πλευρά.
mirabile boutique hotel chania old harbour
Λαογραφικό Μουσείο Χανίων
Το Λαογραφικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, στην οδό Χάληδων, δίπλα στην καθολική εκκλησία. Περιλαμβάνει λαογραφικά και παραδοσιακά εκθέματα που επιτρέπουν στον επισκέπτη να έχει μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής του νησιού κατά τον 18ο και 19ο αιώνα. Μεταξύ άλλων, στο μουσείο υπάρχει μια συλλογή από εργαλεία, πρώτες ύλες και προϊόντα παραδοσιακής οικιακής χειροτεχνίας, μικρής βιομηχανίας και αγροτικής ζωής. Υπάρχουν επίσης αναπαραστάσεις των αγροτικών επαγγελμάτων, των εγχώριων τεχνών, της βιοτεχνικής εργασίας καθώς επίσης και των αναπαραστάσεων του εσωτερικού ενός αγροτικού σπιτιού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εργαστήριο του μουσείου που αναβιώνει την Κρητική τέχνη κεντήματος και όπου δημιουργούνται έργα κεντήματος.
mirabile boutique hotel chania old harbour
Φρούριο Φιρκά
Ο Φιρκάς ή Revellino del Porto είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά βενετσιάνικα φρούρια που δεσπόζει στη βορειοδυτική πλευρά των Χανίων στο παλιό λιμάνι. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα σε μια θέση κλειδί, προστατεύοντας την είσοδο του λιμανιού. Κατά τη διάρκεια της Τουρκικής περιόδου το Revellino χρησιμοποιήθηκε ως στρατώνας (Φιρκάς = στρατώνας) και για το λόγο αυτό το όνομα Φιρκάς χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Εκεί γιορτάστηκε η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913 με συμβολο την γαλανόλευκη σημαία που υψώθηκε στα τειχη του.Το Φρούριο Του Φίρκα έχει πανοραμική θέα στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και προσφέρει ιδανική τοποθεσία για φωτογραφίες. Εκεί στεγάζεται και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί.
mirabile boutique hotel chania old harbour
Παλαιά πόλη των Χανίων
Η παλαιά πόλη των Χανίων αποτελείται από δεκάδες γραφικά σοκάκια που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Τα πλακόστρωτα στενά που συνδυάζουν τόσο το Οθωμανικό όσο και το Βενετσιάνικο στοιχείο, δημιουργούν μια οικεία και ρομαντική ατμόσφαιρα και αποτελούν ιδανική επιλογή για περιπάτους.

Φιλοξενούν τοπικά μαγαζιά στα οποία μπορείτε να βρείτε από παραδοσιακό φαγητό και μεσογειακές γεύσεις μέχρι Κρητικά μαχαιριά και χειροποίητα κοσμήματα.
mirabile boutique hotel chania old harbour
Η Δημοτική Αγορά Χανίων
Η Δημοτική Αγορά Χανίων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Χανίων, και αποτελεί την καρδιά της πόλης. Είναι κοινώς γνωστή ως "Αγορά", έχει σχήμα σταυρού και τέσσερις εισόδους.

Σήμερα στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς φιλοξενούνται πολλά καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά. Η Δημοτική Αγορά είναι αρχιτεκτονικό κόσμημα για τα Χανιά και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αγορές των Βαλκανίων.
mirabile boutique hotel chania old harbour
MIRABILE SUITES HANIA
MIRABILE HOTEL HANIA
MIRABILE SUITES CHANIA
MIRABILE HOTEL CHANIA
Μαγικά Χανιά
Οι εμπορικές δραστηριότητες, η ανάπτυξη και η πρόοδος συνυπάρχουν αρμονικά με τις παραδοσιακές δραστηριότητες σε αυτή την μκικρή πόλη της ανατολικής μεσογείου. Διαφυλάσσοντας την ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και το νέο, τα Χανιά είναι ένα μοναδικό μέρος της Κρήτης που θα μετατρέψει τις διακοπές σας σε μια χαλαρωτική εμπειρία ζωής. Ιδανικά για να απολαύσετε οικογενειακές διακοπές, μια ρομαντική απόδραση ή ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι, η εκπληκτική αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά όλης της περιοχής, θα καταπραΰνει τις αισθήσεις και θα αναζωογονήσει την ψυχή σας.
MIRABILE BOUTIQUE HOTEL HANIA
Σαγηνευτικές παραλίες
Μπάλος
Ελαφονήσι
Σειταν Λιμάνια
Παραλία Σταυρός